Kökar på Åland beviljas 1,2 miljoner € för hållbara energilösningar.

/ Nyhetskategori: Allmänt

På Kökar har man målinriktat och strategiskt analyserat  sin hemkommun. Grunden till arbetsmetoden är ”bobarhet” d.v.s habitability. Genom detta analyserar man sin omgivning och samhället genom 7 olika sektorer och 40 indikatorer. Kökars egen bobarhetsmodell.

Skärgårdsinsitutet vid Åbo Akademi har i vår startat första distanskursen om bobarhet och ett intresse finns från Europas alla hörn, olika ö-samhällen som har ett intresse och behov av en konkret hållbar utveckling.

Som ett resultat av Kökars bobarhetsplan har man lyckats med en projetkansökan från EU, för att kunna planera och förverkliga hållbara energilösningar. Fantastiskt exempel hur en liten kommun kan ta initiativ och göra skillnad. Våra varmaste gratulationer!

 

Läs mer här: Alandstidningen 6maj2021

Ålandstidningen sid B

Nyan sidan 8